neděle 13. října 2013

Shrnutí necvičícího období

Krásný večer.:)

Rozhodla jsem se, že napíšu jakési shrnutí mého "měnícího se" života, třeba si i já sama uvědomím ty změny, které se mi podařilo udělat a taky ty, které chci zvládnout a ještě je mám před sebou..


S hubnutím jsem začínala coby absolutní začátečník a laik přesně 23.2.2013. Netušila jsem, jak na to, neměla jsem nastudováno vůbec nic o zdravém životním stylu.. A vlastně i dnes se považuji za naprosto nevzdělaného člověka (v tomto směru, haha, v jiných oborech, doufám, přece jen něco málo vím a znám :D). Celá moje "proměna" (uvozovky proto, že ještě rozhodně nejsem na konci) se děje spíše intuitivně.. Tak nějak moc neřeším nějaké odbornosti, spíš se snažím vnímat, co moje tělo potřebuje a co si žádá, intuitivně odhaduji, co je a co není špatné/nezdravé (a podle toho nastudovaného i celkem správně :)). Samozřejmě, nějaké základy ohledně stravování a pohybu mám..


Jen jsem tím chtěla říct, že jsem si třeba nikdy nepočítala kalorie/energii. Dobře, párkrát jsem si zkoušela zapisovat, ale není to nic pro mě, zdržuje mě to a ve finále se stejně nedozvím nic nového, moje podvědomí a zdravý úsudek neklame a vždycky jsem to měla tak nějak správně.. 

Od začátku mé osobní cesty uběhlo už necelých 8 měsíců.. Upřímně.. Čekala jsem, že dávno budu někde jinde.. Inu, člověk míní a život mění. První 2 - 3 měsíce super, zdravá strava + pohyb, šlo mi to a bavilo mě to. Zhodnocení po prvním měsíci najdete tady. 
Potom přišlo zkouškové období a já jsem se zasekla.. Neměla jsem čas ani chuť na jídlo, natož na cvičení. Když už jsem něco jedla, rozhodně se to nedalo považovat za zdravé.. Zní to jako výmluvy? Taky že jo.. Sama vnitřně vím, že to jsou jen výmluvy, prostě moje silná vůle nebyla tak silná, selhala jsem. Je to moje chyba, zvládnout se to dalo.. A taky je to ten důvod, proč stojím zase skoro na začátku.

Moje zkouškové trvalo až do půlky července a na konci srpna vesele pokračovalo, takže prázdniny stály za vyliž p*del, když to tak musím říct, ale za to si taky můžu sama (přesouvání termínů zkoušek je zlo! :D). Ale tak bylo léto, vedra, takže zmrzlinky a různé "maličkosti", nezdravá jídla, komu by se taky chtělo v tom horku cvičit nebo tak, že jo.. 

Potom jsem si v září řekla dost.. Holka, kam se poděla všechna ta snaha, takhle jsi to přece nechtěla, že ne?! Není to zas tak těžké, vždyť se podívej na ty první dva měsíce, šlo to a ani to nebolelo.. Tak jsem se ocitla na novém začátku a v žilách mi kolovalo nové odhodlání.. Za tu dobu mám dole "pouhá" 2 kila, ale jde to.. Proč by taky nešlo, když to šlo i poprvé, že jo.. Týden teď bydlím na nové koleji s novou spolubydlící.. Ta stará věděla, že prostě cvičím a snažím se redukovat.. Tahle to ještě netuší, protože jsem pro samé "zahajování semestru" s kamarády na cvičení neměla za celý týden ani pomyšlení. Ale teď už se do toho pustím zase naplno a to by bylo, aby nebylo.:)) 

Pokud jste dočetli až sem a neusnuli u toho, máte můj velký obdiv, ale potřebovala jsem se vykecat a nějak se nakopnout, abych to opět nevzdala. Protože jak jsem nedávno psala, dělám to pro sebe, ne pro vás, ne pro ostatní, nechci nikomu nic dokazovat, chci to dokázat sobě.. Takže.. Sakra, Michaelo!!! Koukej makat!

Ze zvědavosti jsem porovnala míry a váhu na začátku (23.2.2013) a dnes. A jak to dopadlo?

Začátek:                                                                  Dnes:
Váha: 87 kg                                                             Váha: 81,6 kg (-5,4 kg)
Obvod ruky: 33 cm                                                  Obvod ruky: 32,5 (-0,5 cm)
Prsa: 109 cm                                                            Prsa: 105 cm (-4 cm)
Boky: 116 cm                                                           Boky: 113 cm (-3 cm)
Nejširší část břicha: 113 cm                                      Nejširší část břicha: 107 cm (-6 cm - odkud jako?!)
Obvod stehna: 71 cm                                                Obvod stehna: 68 cm (-3 cm)

Hrozně bych si přála, aby to byl konečně poslední začátek.. A pevně věřím, že nakonec taky bude.:) Vám všem děkujeme za podporu, neskutečně nás nabíjíte a držíte na správné cestě.. Děkujeme!

Užijte si zbytek nedělního večera.
M.


1 komentář:

  1. člověk se pořád snaží naslouchat svému tělu a ty máš krásné výsledky

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za milé komentáře! :) Přijďte zase! Na komentáře odpovídáme tady na blogu.