středa 10. července 2013

Odjezd do lesů bez signálu + aplikace Runtastic

Čauky, děvčata! :)

Tak jak se vede? Dlouho jsme se neozvaly, že? Já vím, já vím! Ale bylo toho moc ve škole... Já jsem věnovala spoustu času diplomové práci, kterou jsem teprve před týdnem odevzdala. Zase se pomalu dostávám do cvičebního tempa, i když nevím, jak na tom budu teď dalších 16 dní, protože zítra odjíždím na tábor s cca 200 dětmi. A co tam budu dělat? Jezdím už od roku 2007. Nejdříve jsem jezdila jako oddílová vedoucí, později jako hlavní vedoucí sportovního tábora pro asi 60 dětí a také jsem začala dělat skupinovou vedoucí. To obnáší to, že vymýšlím celotáborovou hru a večerní programy pro děti ve věku cca 11 - 16 let. Jezdíte taky na tábory? Mě to hrozně baví! A navíc tam není internet a dokonce v táboře ani signál. Pro ten musíme na kopec. :)


Jinak jsem vám chtěla říct, že jsem se nakonec rozhodla vzít tu práci v Příbrami. Tak mi držte pěsti, ať to zvládnu a nezblázním se ze žáků.


Také jsem se s vámi chtěla podělit o svoje zkušenosti s aplikací RUNTASTIC. Jedná se o aplikaci pro Android. Nainstalovala jsem ji nedávno. Jde o aplikaci pro zaznamenávání běžeckých výkonů. Můžete však zaznamenávat i chůzi nebo jiné různé sportovní aktivity. Nabízí to spoustu možností - třeba aerobik, badminton, bruslení, cyklistiku, jízdu na koni, lyžování apod. Aplikaci lze propojit s Facebookem, či Twitterem, takže se můžete podělit o své úspěchy s ostatními, počítá spálené kalorie, uběhnuté kilometry, dokonce vám na FB zobrazí pak mapičku s vaší trasou, kterou jste absolvovali. Aplikace vypadá fakt dobře, takže ji zkusím během tábora používat - tudíž zkusím začít běhat. :D Tak uvidíme, jak to dopadne! Každopádně aplikace používá přístup k internetu a GPS lokaci, aby mohla vykreslit mapičku.


Další aplikací od stejného tvůrce, kterou jsem vyzkoušela jsou Squats. Aplikace vám udává tréninkový plán, kde se cvičí 4 série, mezi kterými je asi minuta a půl pauzy. Můžete neustále vylepšovat svůj osobní rekord. :) Zatím cvičím 3 dny a aplikace je fajnová. Jen je nevýhodou, že při dřepech musíte držet mobilní telefon v natažených rukách před sebou. Ale dá se to přežít.

Co vy? Používáte nějakou sportovní aplikaci pro mobilní telefony? Nebo jsem vás právě inspirovala?

Každopádně užívejte prázdniny, holky! Já se zase ozvu, až dorazím domů. Mělo by to být 27. července. ;)

Mějte se moc fajn! Ahoj!!!

Vaše Andy

9 komentářů:

  1. inspirovala jsi mě !!! :)))
    Jinak gratuluji k návratu do "starých kolejí" :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. :) Jsem ráda, že jsem Tě inspirovala. Fakt je to paráda.

      Vymazat
  2. Tak gratuluju k práci, máš můj obdiv...:) Já jsem kdysi toužila být učitelkou, ale nějak mě to při pohledu na dětičky přešlo...:))) Tábor závidím, dřív jsem taky jezdila pravidelně, ne jako vedoucí, ale jako kuchařka (jak říkám, dětičkám se raději vyhýbám :D), a bylo to vždycky úžasný... škoda, že už si na to nejsem schopná udělat čas...:)
    Bohužel jsem vlastníkem pouze hloupého telefonu, protože mám strach, aby mě ten chytrý moc nepřechytračil, ale takovéhle aplikace teda upřímně závidím, s tím by mě bavilo si hrát...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Tak to já mám děti fakt ráda, ale uvidíme, jestli se to po roce v práci nezmění. :D

      Aplikace jsou fakt fajn a je bezvadný, že tě donutí něco dělat. :)

      Vymazat
  3. Já na tábory taky ráda jezdím, ale letos mi to nevyšlo. :/ Berou do 14 a mně už bylo přes. :D A nechtěla jsem jet někam, kde bych nikoho neznala a byla tam třeba nejstarší účastník. :) Příští rok to snad klapne a pojedu na nějaký, kde by byly starší děti. Pokud ne, tak bych zkuspila praktikantu či tak, i když to bude velice složité - sehnat tu práci a tak. Přecejen vezmou raději někoho osvědčeného. :) Jinak držím palce s prací, doufám, že nebudeš mít takovou třídu, jako jsme byli my. To by ses zbláznila určitě. A aplikace vypadá moc dobře. Štve mě, že nemám moderní telefon. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás na táboře to funguje do 16 let. A děcka se každoročně vrací. Ti nejstarší pak jezdí jako praktikanti další rok, když už nemůžou jako dítě. A pak v 18 letech jako vedoucí, když se jako prákoši osvědčí. :)

      Jinak děkuju. Snad je nějak zvládnu ukočírovat a nebudou mě moc terorizovat. :D :)

      Vymazat
  4. ráda pracuješ s dětma jo? :) já bych asi neměla nervy, jak jsou už zkažený :/ to je přímo obrázek jak si běžela ty? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s dětmi pracuju ráda. Ale bůh ví, jak dlouho mi to vydrží. ;) Nene, to není přímo můj obrázek. Já jsem zatím zkoušela aplikaci jen při procházce se psem. Na běh se vrhnu v následujících 14 dnech na táboře. Doufám! :D

      Vymazat
  5. ahoj Andy, nepodařilo se mi na tebe najít email. Ozveš se mi prosím na valenta@mixturam.cz? Díky moc, Tomáš Valenta, Mixturam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za milé komentáře! :) Přijďte zase! Na komentáře odpovídáme tady na blogu.