pondělí 16. září 2013

Jídelníček - 16. 9. 2013 - Andy

Jídelníček - pondělí 16. 9. 2013:
  • Snídaně: Selský jogurt s čokoládou, krajíc chleba s Florou, 1 a půl plátku Eidamu (30 %)
  • Svačina: Tyčinka Corny Big, pár kuliček hroznového vína
  • Oběd: Trošku květákové polévky, trošku špaget po milánsku
  • Svačina: Hroznové víno
  • Večeře: 2 vícezrnné rohlíky s máslem, 2 plátky Eidamu (30 %), 2 plátky šunky (90 % masa), třetina kedlubny, 4 ředkvičky, 5 cherry rajčátek
  • 2. večeře: ---
  • Něco navíc: Kousek perníku s čokoládovou polevou
  • Pití: 0,5 l zeleného čaje s ananasem; 0,3 l jahodové Dobré Vody; 0,9 l vody

Nepřijde vám, že žeru moc? :/ Já vím, ten perník... ale byl to malý kousíček. :D

26 komentářů:

  1. Hezký jídelníček, ale ještě bych na něm trochu zapracovala. Blog nesleduji příliš dlouho, ale pochytila jsem, že se snažíte zhubnout. Bohužel děláte stále plno chyb. Šunku doporučuji aby měla nejméně 95% masa, jinak nevím jak jsi dělala polévku, ale určitě jí nezahušťuj :) a jíš toho málo, zdaleka nemáš obsáhlé všechny složky(bílkoviny, vláknina a další) Z tohoto jídla akorát budeš mít brzy hlad a nezhubneš po něm tolik jako kdyby si měla jídelníček sestaven správně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš nějaký tip na správné stravování? Já chodím na obědy do školní jídelny, protože si při práci nestačím vařit dopředu, abych si to do práce mohla nosit. Každopádně máme na výběr ze dvou jídel, takže si vždycky vybírám to méně tučné. Místo knedlíků rýži apod. ;)

      Vymazat
  2. Já si myslím, že jíš krásně. :) Akorát bych trochu snížila ovoce a nahradila ho zeleninou - např. u odpolední svačiny - a k tomu nějaký chlebík s Lučinou třeba. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebude to už moc? Přijde mi, že žeru jako prokopnutá. ;)

      Vymazat
    2. No já si právě myslím, že ne. :) Ale zkusila bych si v jeden den napsat veškeré jídlo do kalorických tabulek (www.kaloricketabulky.cz) a uvidíš, jak na tom jsi. :) Mě opravdu překvapilo, když mi řekly, že jím málo a musím přidat. :)

      Vymazat
    3. Já jsem takhle jedla v podstatě doteď maximálně 3 jídla denně. Čili si myslím, že jsem tlustá, protože trpím podvýživou. :D poprvé jsem o tom slyšela v pořadu Jste to, co jíte. A teď, jak jím 5x denně, tak mi to přijde hrozně moc. Ale snažím se jíst zdravě, hodně ovoce, zeleniny. Tak snad to v kombinaci se cvičením k něčemu bude. :)

      Vymazat
  3. Určitě nejíš moc:) jíš tak akorát, na oběd bych raději vynechala polévku a dala bych si velkou porci špaget s masem, nebo tou omáčkou či co to je=)) ke corny bych si dala spíš bílý jogurt než ovoce - k sacharidu/cukru má přijít vždycky bílkovina, odpoledne bych si dala knackebroty (2-3) se šunkou nebo sýrem a se zeleninou=)

    OdpovědětVymazat
  4. Přečetla jsem si výše, že oběd máš ve školní jídelně. V tom případě si tam nedávej polévky, jen hlavní jídlo. Protože v jídelnách se polévky zahušťují klasicky a to je nejhorší pro někoho, kdo se snaží stravovat zdravěji a chce hubnout. Jinak nejíš hodně, dokonce bys mohla jít i o trošku více. Vím, zní to divně, že při "dietě" se přeci nemůže jíst moc, ale může, jde o to správně zvolit jídlo ;)
    PS: doporučuji nastavit aby čtenáři nemuseli opisovat ten kod při přispívání komentářů, spousty lidí to odrazuje ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už by to opisování kódu mělo být v pořádku. Myslela jsem, že opisování kódu nastavené vůbec nemáme. :) Díky za upozornění.

      Okey, vyhnout se polévkám. ;) Stejně tam dělají většinou polévky, které mi moc nejedou. A obědy zásadně nedojídám. Vždycky si vezmu dětskou porci polévky, což je tak 1/3 toho, co by mi naložili normálně. A hlavní jídlo také nedojídám. Dnes jsem snědla plátek masa, k tomu trochu brambor a dušenou zeleninu (hrášek, fazolky, mrkev, květák).

      Vymazat
    2. Právě, navíc ty polévky se vaří z polotovarů, takže jsou zahuštěné moukou, máslem atd, což moc neprospívá. Je lepší polévku vynechat úplně a raději si dám jen celé hlavní jídlo. Plátek masa s bramborem a dušenou zeleninou je správná volba, to chválím ;)

      Jinak co se polévek týče, tak bych doporučila vyzkoušet polévku z Tesca/Kauflandu, většinou se nachází ve zdravé výživě a je to směs krup, hrachu, čočky. Je to takový menší průhledný pytlíček a stojí cca 35kč tuším. V Tescu v Příbrami ho mají tuším v 5. uličce od alkoholu a je na konci té uličky směřující k pokladně ;)

      Vymazat
    3. Díky za rady. :) Určitě se po tom mrknu. Dneska jsem měla k obědu bramboráčky (bylo jich 5, já snědla 3 malé) a k tomu masovou směs se zeleninou. ;) tak snad taky dobrý. :D

      Vymazat
  5. Holky, moc vám oběma fandím! Taky se snažím zhubnout, jím podle jídelníčku Petra Havlíčka.
    Tak snad se nám to všem podaří!
    K jídelníčkům - mám pocit, že máte moc velký snídaně. Místo ochucenýho jogurtu bych dala jen bílý (i když tyhle Hollandie mi taky moc chutnají - teď si je dám jen výjimečně). Jinak Hollandia je skvělej jogurt, mám ho moc ráda - teď však jen bez příchuti.
    No a do jogurtu bych dala nějaký nepražený musli. A už bych vynechala pečivo s oblohou. :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho jogurtu se prostě nevzdám. :D Ale chci si zase objednat müsli z Mixit. ;) což byla moje pravidelná snídaně - jogurt a 60 g müsli. Pečivo k snídani je jen taková nouzovka. ;)

      Jinak děkujeme! :) A také samozřejmě držíme pěsti!

      Vymazat
  6. Ahoj, tak tvůj ( váš) blog jsem objevila celkem nedávno, ale strašně se mi líbí váš zápal a snaha hubnout. S váhou bojuju už dost dlouho. Momentálně jsem o 10 kilo lehčí než moje mamutí stádium a hubnu dál... akorát je to čím dál tím těžší. Jídelníček máš podle mě krásný, jen jestli můžu poradit, odnauč se pít sladké vody. Já si odvykla pít colu, šťávy a už si nesladím ani čaj. Je to celkem drobnost, ale hodně to pomůže :-). Držím palce v hubnutí a určitě si k vám budu chodit pro motivaci. Už mi totiž rapidně ubývá chuti k jakémukoliv hubnutí :(
    S pozdravem Alík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Alíku! :) Děkujeme za podporu! Já normálně sladké vody nepiju, ale kolegyně v práci dostala balík jahodové vody, tak mi tu vodu v podstatě vnutila. A přece ji nemůžu urazit, že? :) Jinak piju obyčejnou vodu, zelený čaj, občas kávu (bez cukru), 100% džus ředěný s vodou. Colu si dám jednou za čas, když na ni dostanu chuť. ;) Teď sháním nějakou zdravější variantu různých buchtiček, protože u nás doma se docela často peče. Tak aby to nebylo moc tučné a plné sacharidů. Nemáš nějaký tip? :)

      Vymazat
    2. Buchtičky se u nás nepečou, ale když mám chuť na sladké udělám si "cookies" z ovesných vloček. Když se koukneš na netu, najdeš určitě spoustu různých variací, já si jen ubírám trochu cukru a dávám více medu, protože jinak se mi i podle " osvědčených" receptů rozpadaly :-) Ale když vyzkoušíš, jak ti to nejvíc chutná ( já si do nich třeba přidávám neslazené hrozinky), tak je to rychlé mlsání :-)
      Alík

      Vymazat
    3. Wow! :) Díky za tip! Vyzkouším!

      Vymazat
  7. Ahojky :) Pokud můžu okomentovat jídelníček.. a trošku třeba i poradit :) V období redukce váhy je důležité správně jíst, pít dostatečné množství tekutin (vody, zelený čaj) a cvičit, to všichni víme :)) No a jak tak koukám, tak bych ti doporučila na snídani místo těch sladkých jogurtů třeba bílý jogurt (já osobně kupuji bílý od Olmy, ale chtěla jsem zkusit i bílý jogurt z Valašska, protože vyhrál 1.místo v nějaké anketě :D ), dát si do něj malou lžičku medu nebo stévie (není tak kalorická jako bílý cukr), ovoce, zelený čaj a hlavně vločky - např. od Emca (já dávám 50g). A nebo snídám kaši Nomina celozrnnou ze zdravé výživy (50g), zaleju 200ml horké vody, nasypu trošku oříšků, slunečnicových semínek, medu nebo půl odměrky proteinu, zamíchám a nahoru dám ještě jablko nebo banán. Nebo dělám ovesné placky na teflonnové pánvici a dát si je s bílým jogurtem :) Na svačinu nějaké ovoce nebo bebečka, musli tyčinku... Na oběd bílkoviny a sacharidy - většinou kuřecí maso/prsa max 150g, příloha - kuskus 50g, rýže (1/2 pytlíku), brambory, celozrnné těstoviny 50g, nebo nějakou celozrnnou/žitnou bulku a zeleninový salátek. Odpolední sváča: jak kdy... vajíčka, cottage, pečivo - tmavý žitný chléb, knackebroty, šunka od 80% masa, sýr eidam 20%, někdy i jogurt s jablkem, skořicí, oříšky. Je toho hodně.. a někdy dávám i protein. Večeře zase kuřecí maso, zelenina, někdy i příloha (ale malinko), pak tvaroh před spaním.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :) Moc děkuju za rady a tipy. Jsem v téhle oblasti ještě celkem nezkušená. Takže moc nevím, co mi prospívá a co ne. Zkusím změnit ty snídaně, ale myslím, že to půjde těžko. A jinak - na obědy chodím do školní jídelny, nestíhám si po práci ještě vařit na další dny. Ale snažím si dávat to méně kalorické jídlo a nedojídám ho. Zítra mám třeba brokolici se sýrovou omáčkou.

      Vymazat
  8. Mě nepřijde, že jíš moc, naopak že jíš málo... Já mám co říkat, já se v posledních dnech teprve zase vracím do nějakýho režimu a hubnoucího jídelníčku celkově, ale zkus si to jídlo rozdělit jinak... Na oběd nemusíš mít teplé, to si můžeš dát na večeři (kdybych měla školu nějak na prd, tak bych to tak řešila, že bych si dělala teplé večeře). Navíc večeři a svačinku bych udělala, jak už někde výš psala Lucka V. jeden rohlík z večeře bych si dala už na svačinku a k tomu nějakou zeleninku a druhý na večeři s pořádnou porcí zeleniny :-). Dál ta müsly tyčinka... Corny big vyšla v testech těchle "zdravejch" tyčinek nejhůř, takže raději si kupit nějakou od Emca nebo zabrousit na stránky mixitu :-) Jinak to není špatné :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak Corny Big si dám fakt jen výjimečně. ;) Jinak si dávám třeba 1 rýžový chlebíček v jogurtové polevě, když už mám na něco chuť. ;) a ty müsli tyčinky z Mixitu mě vůbec nezaujaly. ;) nemám ráda fíky, datle a goji taky ne. :D :/ Jinak si občas koupím Emco celozrnné sušenky. A teď jsem se dívala po sušenkách, které propaguje Ing. Havlíček, ale ještě jsem je nikde neviděla. ;)

      Vymazat
  9. Hubnutí je věda, sama jsem si tím prošla, ted se snažím vybalancovat tu správnou míru pro udržování. Celkově radit s jídelníčkem je těžké, každému vyhovuje něco jiného, hlavní je, abys byla spokojená a neměla pocit, že ti něco chybí nebo že si zásadně něco odpíráš - sama na sobě jsem vyzkoušela, že tohle není ta správná cesta. Sem tam nějaké to "zahřešení" v podobě oblíbené sladkosti, to k tomu prostě taky patří :-) Držím pěsti, at se vše daří a budu se těšit na další příspěvky. Měj se krásně,Mirka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, děkuju! :) Snad to nějak půjde. Snažím se držet, zbytečně nejíst "nesmyslné věci". :)

      Vymazat

Děkujeme za milé komentáře! :) Přijďte zase! Na komentáře odpovídáme tady na blogu.