středa 30. října 2013

Ovesná kaše s kokosem a rozinkami

Domácí ovesnou kaši jsem se bála vyzkoušet, protože jsem dosud byla zvyklá jen na instantní kupované. Ale jelikož mám podzimní prázdniny, tak jsem se rozhodla vyzkoušet domácí.

Potřebujeme:
  • mléko
  • vodu
  • ovesné vločky
  • třtinový cukr či stevii na doslazení
  • rozinky
  • strouhaný kokos

Do hrnce nalijeme mléko a vodu (půl na půl). Přisypeme ovesné vločky a trošku cukru. Mléko, vodu a vločky dávám od oka, kdo má rád kaši hustší, přidá víc vloček, kdo tekutější, dá vloček méně. Lehce povaříme, přidáme rozinky a strouhaný kokos. Vaříme ještě asi 2 minuty, dokud kaše nezhoustne.

Na dozdobení na talíři můžete použít vše, co máte rádi. Já použila směs oříšků, brusinky a lžičku burákového másla.

14 komentářů:

  1. No vidíš, žes to zvládla. :) Já akorát doslazuji medem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ségra taky dávala med, ale já obecně med moc nemusím. ;) ale jinak byla moc dobrá. :)

      Vymazat
  2. To musí být neskutečně dobré, s kokosem - mňam mňam :)

    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  3. Na domácí žádná instantní nemá! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Vidíš a já nedoslazuji vůbec jen ovoce a domácí je domácí kam se hrabe instantní a když už tak jedině kaše Nomina bez jakéhokoliv dochucení atd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuhle značku jsem nikdy neviděla. :/ Ale domácí je opravdu nejlepší.

      Vymazat
  5. No super! A byla mnohem lepší, než kupovana, ne? Už jen šiky tomu pocitu, že sis ji udělala:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla výborná. :) Právě jsem dokoupila vločky, kaši už budu kupovat jen jednou za čas. ;)

      Vymazat
  6. Ahoj, ráda pročítám tenhle blog, a domácí kaši již nevařím jako do teď. Našla jsem snadnější způsob. Do misky nasypu vločky, zaliju mlékem a nechám 30 minut až hodinu stát. Potom ohřeju na 1 minutu v mikrovlnce a když je ohřátá tak si přidám co mám ráda: ořechy, med, banán, kousky čokolády, kokos a teď jsem vyzkoušela i lžičku mletého máku a je to výborné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Děkuji za další tip! :) Jednoduché. S mákem to bohužel nevyzkouším, protože mák v "syrovém stavu" nejím. :) ale jinak určo zkusím.

      Vymazat
  7. Super nápad! určitě tento způsobem vyzkouším :)) Jinak máš vážně skvělý blog!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za milé komentáře! :) Přijďte zase! Na komentáře odpovídáme tady na blogu.